El PI
El Pi es presentarà en solitari a les eleccions generals
La formació creu que és un deure intentar aconseguir una veu pròpia de les illes a Madrid.
el-pi.com 16/02/2019 - 16:39:04

El Pi es presentarà en solitari a les eleccions generals

La formació creu que és un deure intentar aconseguir una veu pròpia de les illes a Madrid malgrat que l’avançament electoral es fa per beneficar els interessos dels grans partits estatals

El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS concorrerà en solitari a les pròximes eleccions generals del 28 d’abril. Així ho ha decidit avui matí l’executiva de la formació a Mallorca, reunida d’urgència després què ahir el president del Govern espanyol anunciés la convocatòria d’aquests comicis.

El president d’El Pi, Jaume Font, ha anunciat la decisió del partit i ha assegurat que “és un deure de la nostra formació intentar aconseguir una veu pròpia de les Illes Balears a Madrid, malgrat que la data escollida pel president Sánchez és un clar intent de beneficiar els grans partits d’àmbit estatal i marginar les formacions que no disposen de grans recursos per fer front a dues cites electorals en un mes”. Però també ha afegit “que el partit té força i il·lusió per fer un bon resultat”.

Dues cites electorals en tan poc temps, segons Font, “només és un intent d’amagar el debat de les qüestions autonòmiques i focalitzar el debat en els assumptes que interessen aquests partits nacionals”.

Font ha insistit en què “la celebració de dues cites electorals en 28 dies pot ser bo pels interessos dels grans partits estatals però per als ciutadans implica tres mesos continuats de campanya electoral i una doble despesa pública, que s'hagués pogut estalviar amb un súper diumenge electoral”.

En aquest sentit, el president d’El Pi també ha constatat “el fracàs del Govern de Pedro Sánchez, que va pactar una moció de censura sense tenir un full de ruta de govern amb aquelles formacions que li donaren suport”. Per a les Illes Balears aquests vuit mesos de govern socialista han estat negatius perquè “ni s’ha aprovat el repetidament anunciat REIB, ni s’ha millorat el sistema de finançament, ni han arribat les inversions estatutàries pendents”.

 

Reciente
Visto
Comentado